Anyu ökölbe szorult keze vagyok

Női Harcosok Klubját és önvédelmi appot hoz létre Mary Kom, indiai box világbajnoknő.

Képzeld el, hogy huszonéves vagy, lány és egyetemista. Megvan? Akkor most képzeld el azt is, hogy mindez azzal jár, hogy bármikor csoportos nemi erőszak áldozatává válhatsz. Ez történt 2012-ben Indiában egy orvostanhallgató lánnyal is, akinek tragédiája ugyan nagy nyilvánosságot kapott, de a mai napig rengeteg hasonlóan felháborító sztori marad ki a hírekből.

Annak érdekében, hogy tömegek figyelmét hívják fel a problémára, (jobb, központi intézkedés híján) egyre több civil magánkezdeményezés szerveződik, ilyen volt például tavaly a bollywoodi színésznő szatirikus vírusvideója, az It’s your fault is.

Akad ennél még tökösebb kezdeményezés is. Mary Kom olimpiai érmes, ötszörös box világbajnok célja, hogy a nők tudják, mit kell tenni baj esetén és nagyobb biztonságban érezhessék magukat. Ennek érdekében szülővárosában, Manipurban korábban már tartott önvédelmi tábort, most pedig

India első Női Harcosok Klubját hozta létre.

Kom azokról sem feledkezett meg, akik offline nem tudnak/akarnak csatlakozni, nekik egy app segítségével ad tippeket, hogyan védjék meg magukat.

Abban egyetértünk, hogy nem árt megtanulnunk pár alapfogást:

Forrás: giphy.com

De hosszú távon jobb lenne, ha minden pasi egy kedves plüssmackó lenne.