Teenage dream Ukrajnából

Odessza egy tengerparti nagyváros Ukrajnában, itt él Krisztina Podobed, fotós. Tizenhat évesen, amikor gimibe járt, ő is halálosan irigykedett Alicia Silverstone cuccaira, és legalább annyira komolyan vette az életet, mint azt, hogy mit vegyen fel.

"Minden lány azzal a tudattal nőtt fel, hogy Disney-hercegnő szeretne lenni, később pedig olyan filmek szereplőire akartak hasonlítani, mint a Spinédzserek vagy a Doktor Szöszi."

Éppen ezért készítette tavaly decemberben az Ukrainian Schoolgirls and their Dreams of 'Clueless' sorozatát. A képeken ő és barátnői szerepelnek, amint a lepukkant menzán vagy épp olcsó tornacipőben ábrándoznak az amerikai tinik szupermenő életéről.

A ma húszéves Krisztina mégsem sajnálja, hogy nem élheti egy átlagos, amerikai tinédzser életét és ma már megérti, mit jelent Ukrajna posztszovjet történelme.

"Ezzel az anyaggal azt szeretnénk bemutatni, hogy szeretjük magunkat és a múltunkat, de úgy érezzük, létfontosságú lenne továbblépni. Ez a hely túl nyomasztó ahhoz, hogy itt gyereket neveljenek az emberek."

A képeket a barátnőivel, Anasztázia Kornával, Nasztya Anelcsikkel és Margo Dosztojevszkajával készítette.

02

09

10

11

07

04

08

photo (11)

photo (25)

15

 

 

Via Vice.com.