Tudtad, hogy ma van a világvége? Ja, oké.

A JORVIK Viking Center szakértői szerint ma kezdődik el a Ragnarøk, a viking apokalipszis.

A skandináv mitológia szerint a mai nap programja: először Sköll, a farkas elnyeli a Napot, majd Hati, a farkas testvére megeszi a Holdat. Ennek hatására minden csillag eltűnik az égről, és az egész Föld teljes sötétségbe borul. Ekkor kiszabadul Loki, a bajkeverés istene és farkas fia, Fenrir. Fenrir élet-halál harcot vív Odinnal, a Mindenek Atyjával, Asgard uralkodójával, majd hatalmasra tátott szájával elnyeli őt.

unnamed (51)

Jelek, amiket nem vettél észre

Az istenek végzetének eljövetelét persze nem csak úgy kitalálták, Danielle Daglan, a JORVIK vezetője szerint a jelek magukért beszélnek.

A Ragnarok alatt minden erkölcs semmibe vész, testvér testvér ellen fordul, és minden lánc elpattan.

Ez egyértelműen megfeleltethető az internet korának és a social media elterjedésének.

Eljön a telek tele, három egymást követő tél nyár nélkül.

Ms Daglan tudományos forrásokra hivatkozva azt állítja, a napkitörésekben keletkező zavarok miatt mini-jégkorszakban élünk. Szerintem azért elég meleg volt nyáron, hogy ne nevezzük télnek.

Jormungand, a Midgard-kigyó kijön a világtengerből, hogy aztán a Thor-ral vívott csatában mindketten elpusztuljanak.

Tavaly októberben California partjainál kivetett a tenger két ötméteres halat, amelyek egyébként 1000 méter mélyen élnek. Véletlen? Egyesek úgy vélik, látták Thor-t elsietni a helyszínről.

Kész, ennyi, vége.

És ha ez nem lenne elég, november 15-én, York városában megszólalt Heimdallr isten kürtje, a Gjallarhorn, amivel elkezdődött a ma lejáró 100 napos visszaszámlálás a világvégéig.

A JORVIK-os arcok szerint a maya apokalipszis és az azt követő jóslatok besülése után most nagy valószínűséggel sikerült eltalálnunk a kénköves halál időpontját.

És ha stílusosan akarunk hatalmas kínok közt elpusztulni, szóljon közben egy kis ragnarock!

Via Independent és Daily Mail.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.