Tudtad, hogy ma van a világvége? Ja, oké.

A JORVIK Viking Center szakértői szerint ma kezdődik el a Ragnarøk, a viking apokalipszis.

A skandináv mitológia szerint a mai nap programja: először Sköll, a farkas elnyeli a Napot, majd Hati, a farkas testvére megeszi a Holdat. Ennek hatására minden csillag eltűnik az égről, és az egész Föld teljes sötétségbe borul. Ekkor kiszabadul Loki, a bajkeverés istene és farkas fia, Fenrir. Fenrir élet-halál harcot vív Odinnal, a Mindenek Atyjával, Asgard uralkodójával, majd hatalmasra tátott szájával elnyeli őt.

unnamed (51)

Jelek, amiket nem vettél észre

Az istenek végzetének eljövetelét persze nem csak úgy kitalálták, Danielle Daglan, a JORVIK vezetője szerint a jelek magukért beszélnek.

A Ragnarok alatt minden erkölcs semmibe vész, testvér testvér ellen fordul, és minden lánc elpattan.

Ez egyértelműen megfeleltethető az internet korának és a social media elterjedésének.

Eljön a telek tele, három egymást követő tél nyár nélkül.

Ms Daglan tudományos forrásokra hivatkozva azt állítja, a napkitörésekben keletkező zavarok miatt mini-jégkorszakban élünk. Szerintem azért elég meleg volt nyáron, hogy ne nevezzük télnek.

Jormungand, a Midgard-kigyó kijön a világtengerből, hogy aztán a Thor-ral vívott csatában mindketten elpusztuljanak.

Tavaly októberben California partjainál kivetett a tenger két ötméteres halat, amelyek egyébként 1000 méter mélyen élnek. Véletlen? Egyesek úgy vélik, látták Thor-t elsietni a helyszínről.

Kész, ennyi, vége.

És ha ez nem lenne elég, november 15-én, York városában megszólalt Heimdallr isten kürtje, a Gjallarhorn, amivel elkezdődött a ma lejáró 100 napos visszaszámlálás a világvégéig.

A JORVIK-os arcok szerint a maya apokalipszis és az azt követő jóslatok besülése után most nagy valószínűséggel sikerült eltalálnunk a kénköves halál időpontját.

És ha stílusosan akarunk hatalmas kínok közt elpusztulni, szóljon közben egy kis ragnarock!

Via Independent és Daily Mail.