Három négyzetméteren minden, ami az interneten történt a feltalálása óta

Ha mindig is érdekelt, hogy mi történik az interneten, de eddig egy lakatlan szigeten, vagy egy barlangban éltél, akkor a lexikonok helyett Benjamin Redford monumentális, közösségi rajzát ajánljuk a tisztánlátás érdekében.

A művész a legszakavatottabbakra, vagyis az internet népének fantáziájára bízta azt, hogy mi kerüljön fel az alkotásra. Mindenki, aki szeretett volna hozzátenni, az pénzért cserébe helyet vásárolhatott magának a vásznon, majd megmondhatta, mit rajzoljon rá Redford. És hát atyaég, működtek a fogaskerekek a fejekben.

Internetopia, vagyis az Internet városa

7Detail

5Detail

220 ember tejelt neki, a szokásos kéréseknek mondható macskákon és faszokon kívül pedig meglehetősen fura óhajok is előkerültek:

"Pankrátormeccs egy taco és egy sajt között, amit üzleti ruházatot viselő állatok néznek."

Vagy éppen:

"A Nirvana tagjai egy malac hátán lovagolnak keresztül egy whisky-főzdén, miközben zenét hallgatnak."

A hasonló értelmezhetetlenségekkel teli kép végül 2 X 1,5 méteresre nőtt, és három hónap kitartó rajzolgatás után készült el. A mű digitalizált változatát erre keressétek.

Kellemes görgetést, és ha látnátok valami magyar vonatkozást, ne tartsátok magatokban, én egyelőre se rózsaszín kanapét, se pitypangot, se Schmuck Andort, se játszóteres padon energizáló Lázár Jánost nem találtam.

ötlet innen, képek meg innen

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.