A nagy törpelista - itt van a popkultúra hét kicsi alakja

Hiába meseszerű lények, a törpék kertjében sem nő pénzfa. Pláne nem a valóságban, ahol a kisnövésű emberek is csak bérből élnek. Mivel a közönség imádja őket, kézenfekvő kereseti lehetőség lehet számukra a showbiz, tehetségük függvényében botrányos kellékek, vagy akár szupersztárok is lehetnek. Összeállítottunk egy - hát persze, hogy - hetes listát a popkultúra legizgalmasabb törpejelenségeiről.

Zsúrkellék1: kokain tálcák

Freddie a bulijain gyakran megelevenítette a rémségek cirkuszát.
Freddie a bulijain gyakran megelevenítette a rémségek cirkuszát.

Freddie Mercury harminckilencedik születésnapja állítólag a rock ’n’ roll történetének legdrágább bulija volt. Ebből a törpék is kivették a részüket, ugyanis jó nagy kupac (egyes elbeszélések szerint hegynyi) kokainnal megrakott ezüsttálcákkal kellett egyensúlyozniuk a fejükön, amiről az egybegyűltek kényelmes magasságból szippanthattak. A parti fényét egyébként transzszexuális-, balerina-, ogre- és trollshow is emelte.

Zsúrkellék2: darts nyilak

Ugyancsak kokain, kurvák és sok pénz közelében tűnnek fel a törpék Martin Scorsese új filmjében, a Wall Street Farkasában. Annak a betépett tőzsdebrókernek, aki a céltábla középére tudja hajítani a zsúrkellék-katalógusból megrendelt törpét, nem kevesebb, mint százezer dollár üti a markát!

Miley Cyrus kiegészítője

Miley csőrözik a csecsemőtörpével
Miley csőrözik a csecsemőtörpével

Milyen lehet megkapni a koreográfiának azt a részét, hogy „és itt bejön a dallam, Miley meg majd beletwerkel az arcodba, kisöreg.” Vagy hogy „be kellene öltöznöd kisbabának, aztán ha Miley-t is összeszedtük, lesmárol majd, mert kicsit pumpálni kellene az all the crazy and disgusting shit i did arcát.”

A pornós

Belé. Azt a nagyot.

Az előzőnél csak egy kicsivel kevésbé lehangoló a törpe-pornós szerep. Az internet óta tudjuk, hogy ahány ember, annyi perverzió, és ennek a midget-porn  még csak nem is a legszélsőségesebb formája. Stella Murray például egy jó humorú és kedves nő, de amint elképzelem, ahogy beleszuszakolnak egy amolyan igazi pornós, alkaromnyi bránert, az kicsit lehoz az életről.

A popipar mindenese

Univerzális kisöreg.

Mighty Mike szolgáltatásainak a köre olyan kínos, kommersz és sokrétű, hogy nálam simán nyeri a törpvilág prostija címet. Turnézott már Britney-vel, de van saját mini-Eminem, mini-Kiss és mini-Kid Rock alteregója is. Mindemellett pankrátor, DJ és MC, reklámszereplő, vőfély és tűznyelő, többek között. Univerzális és koncentrált szórakozás, émelyítő törpülés.

A hiphop DJ

Az egyik kedvenc alakom a 2011-ben Magyarországot felszántó dél-afrikai hip-hop banda, a Die Antwoord egykori DJ-je, Leon Botha, művésznevén DJ Solarize. A művészi hajlam (festőművészként is működött) az ő esetében nagyon erős élni akarással is párosult, így lehetett a nagyon ritka Hutchinson-Gilford szindróma (kisnövést okozó genetikai betegség) egyik legidősebb ismert áldozata. Huszonhat évesen hunyt el, éppen egy nappal a születésnapja után.

A színészóriás törpe

Deep Roy (jobbra kékben), a törpék Alain Delonja

Deep Roy a kusza élettörténetével és a remek alakításaival az egyik legmenőbb törpeszínész. Kenyában született indiai szülők gyermekeként, és amúgy Tim Burton országos cimborája. Játszik a Charlie és a csokigyárban, a Dr. Who-ban, és egyike annak a hat színésznek, aki a Star Warsban és a Star Trekben is feltűnt. Mindezeknél még fontosabb, hogy szintén részese volt a Hello90 olvasók gyermekkorát mélyen befolyásoló Végtelen történetnek. További fun fact, hogy több ízben is alakított majmot, például a Tarzanban.

Tyrion Lannister

Kis ember nagy falfirkán

Hetediknek hagytuk a legmenőbb törpét, Peter Dinklage-et, aki 2012-ben Golden Globe-díjat is kapott a Trónok Harcában nyújtott alakításáért. Ő viszi a sorozat egyik legerősebb karakterét, a hedonista, ármánymester, mégis érző szívű Tyrion Lannistert. A fiatalabbak a Narnia Krónikáiból ismerhetik, amiben egyébként Deep Roy is feltűnik. Nős és van egy lánya, akik teljesen átlagos testmagasságnak örvendenek.