Kedves fiatalok, ne legyetek már ekkora faszfejek! Üdvözlettel, Bors Magazin.

A Bors Magazin ma cáfolhatatlan empirikus adatokkal támasztotta alá azt, amit mindig mindenki sejtett. Egy terhes nővel végig tömegközlekedték Budapestet, hogy megnézzék, kik adják át Állapotos Erikának a helyüket. Komoly kutatási kérdésről lévén szó, a napilap szakmaisággal vegyített aprólékos részletekben győzi meg olvasóit a tényről, hogy

a mai fiatalság sokkal nagyobb gyökerekből áll, mint az előző generáció.

Már a cikk felütése is igen erős.

fiatalság+technológia=értékválság

A kerék feltalálása óta nem volt ekkora horderejű felfedezés a világban. De most jöjjenek az adatok.

  •  a Mester utca-Boráros tér szakasz (igen, az a 200 méter!): egy idős úr rögtön átadja a helyét, utána egy ún. fiatal adja át az idősúrnak

1 pont az időseknek, 0,5 pont a fiataloknak!

  •  Boráros tér-Corvin negyed: középkorú nő félrenéz, két fiatalabb fiú tudomást sem vesz a lovagiassági szabályokról és egy harmadik férfi is a kényelmes ülésben dőzsöl tovább

0 pont mindenkinek.

Erika arcára kiülnek a gondolatok: ilyen világba születik meg a kisbabám? Vajon ő is olyan lesz, mint ezek a mai fiatalok?

A nem túl kitartó újságíró akaratlan szóviccel próbálja kendőzni a morális pánikot: egyik utas olvas, másik kettő nem veszi a lapot. SASTAPS és 0 pont.

  •  Rákóczi tér: egy férfi átadja a helyét

De vajon hány éves az "egy férfi"? Kinek jár a megszerzett 1 pont? És a világ miért csak idősekből és fiatalokból áll?

csak1szer

Na de ki által? Vagy le sem kell írni, annyira egyértelmű, hogy a fiatalok egy haldokló ember mellett is unottan Angry Birdsöznének az ülésükön?!
Jár a pont a szebbkorúaknak.

  • Mester utcától Blaha felé: egy idősebb nő átadja a helyét. +1 pont.

Csak én kezdem úgy érezni, hogy ezt a cikket trollkodó fiatalok csinálták és igazából egy terhes nőt csak azért fizetnek, hogy a kényelmesen üldögélő nyugdíjasoktól elvegye a helyet a csúcsforgalomban?

nyertes

A teszt nyertesének nem merek csak egy pontot adni. +10!!!!

KI. KELLETT. MONDANI.

Akár itt is véget érthetne a leleplezés, de szerencsére az újságírásnak vannak komoly etikai és szakmai feltételei is, ezért a cikk végére beidézik Győri Pétert, a szakértő szociológust.

Győri Péter képes világrendszerben ábrázolni a problémát: a kártékony nyugati filozófiák szele csapta meg a villamosozó fiatalságot.

Az sajnos a szakember szavaiból sem derül ki, hogy a világ miért csak fiatalokból és idősekből áll, illetve hol húzódik a határ.
Vajon a 35 évesek még udvariatlanok? Vagy ők már átkorosodtak a tisztességes emberek kasztjába?

Véget ér a cikk, megannyi kérdés marad megválaszolatlan, az Állapotos Erikák pedig tehetetlenül szenvednek tovább a tömegközlekedés kor-osztályharcában.

Fotók: Bors Magazin