Eleged van a rasszizmusból? A banán lehet a megoldás!

Valószínűleg az is látta már Daniel Alves és a Banán tegnapi összecsapását, akit abszolút hidegen hagy a foci. Azért összefoglaljuk az esetet:

A Barcelona brazil védőjéhez hozzávágtak egy banánt egy Villareal elleni spanyol bajnokin. Ahelyett, hogy panaszkodott volna a bírónál, vagy mondjuk megverte volna a dobálózó szurkolót, inkább betömte a gyümölcsöt, majd mintha mi sem történt volna, elvégezte a szögletrúgást.

850343577

Focipályákon gyakori a banánnal (meg amúgy minden mással) való dobálózás, és ezt általában a sötétebb bőrű játékosok szívják meg. Alves elmondta, hogy már 11 éve kell küzdenie hasonló megnyilvánulásokkal, és a legjobb humorral kezelni a helyzetet.

"Ha nem foglalkozunk vele, elbuknak."

A Barca amúgy megnyerte a meccset, de ami azóta folyik, az még annál is nagyobb win. Úgy néz ki ugyan is, hogy a banán egy rasszizmus elleni csodafegyverré kezdi kinőni magát. Először Alves csapattársa, a szintén brazil Neymar "harapott rá" az Instagramon:

A somostodosmacacos (vagyis mindannyian majmok vagyunk) címkével ellátott kép aztán másokat is megihletett, és most már rengeteg hasonló kompozíciójú fotót találunk a különböző közösségi oldalakon.

A banán nem csak egészséges, de ha a nagyobb futballszövetségek is úgy gondolják, komoly jelképpé is válhat a rasszizmus elleni küzdelemben, nem csak a futballpályán, de azon kívül is.